15 minutes of fameJag har kommit fram till att ni inte får glömma bort hur jag ser ut. Så nångång sådär regelbundet (varje vecka, varje månad, varje år, vi får se) så ska ja lägga upp bilder på BARA mig! :D My 15 minutes of fame. Förhoppningsvis kan jag så småningom lägga upp foton som är sådär äckligt perfekt gyllenbruna, på mig då alltså. Ja vet, ytterst tvivelaktigt..

Utan raggsockor, tekoppar och prickiga paraplyn

Gosiga raggsockor uppdragna så högt det går, fast med ett kikhål för stortån. Den luddiga fleecefilten runt benen och så tekoppen mellan händerna.
En onödig kärleksfilm om de där lyckliga tillfällena, eller en pocketbok om livsproblemen som alltid löser sig, eller bara några ord sjungna i melankoli i bakgrunden. Så länge man fortfarande hör hur det smattrar mot fönstret från de där mörkgrå molnen

eller

Knähöga stövlar i vattenpölarna, fast som läcker in lite när man inte märker. Den plastiga regnkapuschongen över huvudet och så det rödprickiga paraplyet mellan händerna. Så kan man kika på de blöta, springande människorna, plaska i vattenpölarna och nynna på glada musikalmelodier. Så länge man fortfarande hör hur det smattrar mot paraplyet från de där mörkgrå molnen.
Tro det eller ej, men idag var första gången Perth visade mig sin regniga sida, så badplanerna fick snart strykas. Men ni som känner mig vet att regn är en av de saker som ger mig lite extra lycka i kroppen. Men när man varken har raggsockor, tekoppar, filmer, böcker, stövlar, regnkapuschonger eller paraplyer, då är inte regnet lika mysigt längre. Men jag fick i alla fall perth-inviga min göteborgsjacka i regnet, så lite nöjd var jag trots allt.

Mitt liv ur en lins, idag

Jag har nu laddat upp ett minialbum med lite Perthbilder på facebook, till er som nu har det. För er som inte har det, synd.


Facebook Album

Staden som är en strand”Perth är inte det staden som består av en strand?”

Jojo ja vet, anledningen till att ni egentligen besöker den här sidan är för att se de där läckra strandbilderna. Men, vet ni hur oinspirerande det är att fota det där som ni egentligen bara kan söka på google på och få fram ännu bättre bilder?Följ bara de här märkena så kommer ni till stranden (and that's for real):
Ur drag ur ”Vår bok”:
”Det är något visst med sommar va? Nått med luften, nått med ljuset och nått med värmen. Det är som att jag har en sommarförälskelse i just sommarn. Nått med att bada, sola, grilla och att sitta i en park in till långt på natten och lyssna på Håkan ur ett par skrovliga mobilhögtalare. Det pirrar sådär extra i magen och bröstet. Jag vet inte om det är för att jag är borta, för att jag är här eller för att det är sommar. Men just nu känner jag mig så himla lycklig.

Vi är svarta siluetter mot en ljusblå sommarhimmel, och jag är förälskad, förälskad i sommaren. Men du, du är kärlek för mig.”Att vandra till en strand:
Att bli räddad på en strand:Att vara med folk på en strand:


Att vara själv på en strand:

How to "transperth" yourself:”I don’t know how the transport system works in your country, but here in Perth you need to plan your trip!”

Jo, en timma i förväg då eller?
Transporttanten fortsätter att snacka om hur bussar och tåg faktiskt går efter en tidtabell här i Perth. Kanske inte lika ofta som i London, men nästan. Jag sneglar på indierna som sitter bredvid mig i föreläsningssalen och undrar om de faktiskt är lika korkade som transporttanten tycks tro.

Så hur funkar det med att planera sin resa då? Med tanke på att det endast är starttiden och sluttiden på bussturen som ”måste” stämma, ger det bussarna ganska mycket spelrum. De kan komma 10minuter tidigare till 10minuter senare än utsatt tid. Oftast senare.

En annan grej är att busstationerna inte har några specifika namn, utan heter bara dess plats. Vår busshållplats heter t.ex. ”Beaufort Street before Walcott Street”, medan nästa heter ”Beaufort Street after Walcott Street” osv. Sjukt förvirrande i början vill ja lova. Annars har ju varje station ett nummer, t.ex. 121443. Försök att hålla reda på det för varje viktig hållplats, nej det gör inte ens busschaufförerna.

Värmen här i stan påverkar ju kollektivtrafiken också; bussarna åker runt med öppna dörrar. Så om man inte lyckas vinka in bussen (vilket man måste göra - ”Hail Bus”) kan man ju alltid springa ikapp bussen och skutta in genom den öppna dörren. Jag har sett några springförsök, men aldrig någon som lyckats. Detta ger mig alltid en bild av Fredrik i huvudet. Jag är ganska säker på att ha skulle klara det där ganska smidigt.Nog om bussar va. Man brukar ju tänka att - att bo i stan lönar sig kommunikationsmässigt. Jo men visst. Här är ca hälften av tågen mer eller mindre direkttåg, vilket innebär att de hoppar över innercitystationerna och stannar sen på alla stationer ute på vischan, eller aa det som är utanför innerstan. Till och med tunnelbanan!

Efter halv tolv är staden död dessutom. Eller egentligen långt ifrån död, men då kommer man inte hem kommunalt i alla fall. Då gäller taxi, och då är det bra att bo centralt.

Nu låter det som att allt med ”transperth” är negativt, men biljettsystemet är bra. Fungerar som SmartAccess-korten i Stockholm, fast man laddar på det med pengar och åker 25 % billigare överallt. 3-10kr till de flesta ställen. Men glöm för all del inte att ”tag off”, för då, då rinner pengarna iväg för evigt.Första handlingen till Herr Kylskåp från Freshen:Diskmedel 600ml                         $3.20 / 17.60kr
Vatten 4l                                      $3.07 / 16.90kr
Kycklingskivor (till macka) 80g    $2.39 / 13.00kr
Yoghurt 1kg                                 $4.29 / 23.60kr
Smör 500g                                  $1.29 / 7.00kr
Bröd 650g                                   $3.49 / 19.00kr
Apelsinjuice 3l                             $5.49 / 30.20kr
Plommon 2st á 280g                   $0.84 / 4.60kr ($2.99/kg / 16.50kr/kg)
Shopping bag                             $2.99 / 16.50kr

Summa: $27.05 / 148.80kr


Nå, vilka är dyrast i livsmedelsfrågan? Australien eller Sverige?
Alla varor utom brödet och yoghurten är billigaste varan på hyllan.

Ramlar glada gatan fram

När man tar ett kliv bakåt, granskar de som är omkring en och ler så jävla stort. När man märker att folk runtomkring lägger extra uppmärksamhet till gruppen och man snarare känner sig stolt än generad. Då vet man är med en grupp bra människor. Crazy människor som skakar till stämningen, det är dem som ska hållas i topp, iaf ibland.

Så som de fyra killarna förlorade sig själva igår, så borde alla förlora sig ibland. Jakob som perthday boy (birthday in perth), Jonas och Jocke som danspar och Rasmus som drinkmästare. Att se Jonas och Jockes dansa, med Jocke som frontfigur och Jonas som den skönaste energiknippen, det var dagens lycka! När det hela avslutas med Dirty Dancing lyftet, kan det bli annat än succé? Svar: Nej.

Ibland är det bara synd att man själv inte riktigt kan ramla lika stort.

Vänlighet runt halsenAntingen är folk sjukt underliga här, in desperate need of easy money eller bara oerhört vänliga. De interaktioner som har skett under lite mer än en vecka är mer än vad jag någonsin upplevt i Sverige. Sen när blev man erbjuden skjuts helt random, och det är faktiskt helt okej att säga ja? (Men nej Mamma, ja tackade faktiskt nej.)

Idag införskaffades kyl/frys. Den vi skulle kolla på låg bortom gator, stigar och skogar. Ungefär som Ösmo. Väl framme i ödemarken så var det ganska svårt att navigera sig, så vi ringde vår käre säljare, som snällt kom och hämtade oss. Vi ville givetvis ha kylen, och säljaren gav både mig och Robin skjuts hem, plus vår nye vän Herr kylskåp. Okej, vem fan skulle skjutsa två studenter och ett kylskåp en timma bort, och sen åka hem direkt. Jo folk som bor i Australien, och det här är tredje gången det händer.

Imorgon kommer soffa, bord och andra köksnödvändigheter. Men nu när kylen har börjat göra sig hemmastadd tror jag att vi äntligen kommer börja bo på riktigt. Hej då mycket pengar och välkommen budgetlivet.

(och hanna, det känns fint att alltid ha dig med mig)

Walcott StreetMikaela Bodin
Unit 2
43/45 Walcott Street
Mount Lawley WA 6050
Australia

Okej, se nu till att jag vinner över Robin i att få mest post! Skicka gärna ett sånt där fint, handskrivet brev med lite sverigekänslor i.

Sa har gor man pa vandrarhem:

Tva okanda tjejer ligger a sover i rummet pa vandrarhemmet. Dorren oppnas och i oppningen star 3personer, lite fulla och samtalar. Sedan valjer de att komma in alla tre och paborja en trekant i ena sangen. Efter ett tag far kille nummer 2 inte va me langre och paret lagger sig mitt pa golvet for att fortsatta proceduren sjalva. Killen a andra sidan ligger kvar i sangen och far tillfredstalla sig sjalv helt enkelt. Nar han ar klar gar han ut. Paret verkar slutligen vara klara och gar ut.. Lite senare kommer ett nytt par in och lagger sig i sangen for att tjejen ska spendera lite tid i killens skrev. Slutligen vagar tva radda tjejer ga ut ifran rummet.

Och faktiskt, jag var inte inblandad i denna historia heller, men lat mig saga att de hander en hel del sjuka grejer pa vandrahemmen har. Just darfor ar ja sa glad att vi nu fatt en lagenhet !! :D Pretty, central, dyr och omoblerad. Sa lite av varje. Aterkommer med adressen nar ja vet exakt hur de ska skrivas! Ska forsoka fixa internet i veckan. Da blir det med finare bokstaver, mer update och lite skype for de som vill.

Miss you

Sa har gor man i Aussie:

Ensam i rummet pa vandrarhemmet med en okand person. Man lagger av en brakare och satter sedan pa flakten for att fa bort lukten, som istallet skickas bort till en rumskompis man annu inte halsat pa.


En stor smastad

Okej, pga sjukt segt internet och major problems med att komm in pa bloggen har jag nu 6min pa mig att uppdatera minus loggtid. Sa:

Staden ar mys
Boende ar svart
Och det ar tufft att va ensam

Okej, nej men tank er en storstad med smastadskansla, lite jonkoping eller goteborg over det, lite sa som jag vill ha det. Sommar varmt plus lite extra och det blir liksom extra mysigt. Man sitter ute pa kvallen i t-shirt och da flaktar det lite skont. Men allt det dar visste ni redan.

Strul med boende dock. Vi maste flytta ut fran detta mys hostelet till ett ganska sa mycket mindre mys imorgon, det suger. Men a andra sidan gor detta boendesokandet annu mer effektivt! jag langtar sa till att han ett helt eget rum dar ja kan spela Hakan, dansa och grata hur hogt ja vill.

Nu tickar minutrarna. ha det bra tills vi hors igen!
Karlek fran andra sidan jorden

Hej då på svenska.

Vi börjar med lite melankoli.

Man ger bort den där sista kärleken som finns kvar i flickhjärtat, samtidigt som man torkar saltvatten blandat med mascara på varje axel. Det är rätt många axlar, men saltvattnet verkar ändå inte ta slut. Man försöker säga hej då utan att riktigt säga det. Jag stänger dörren efter er och just just nu så är den där spralliga energin slut.

Det är mycket farväl just nu, men ni, ni lite-särskilt-speciella, ni tynger lite mer. Men vi är extra och jag älskar er, så här blir inga tragedier. Nästa gång är allt som vanligt igen :)


(häftiga solglasögon är sånt som kommer hand-i-hand med att vänner åker)

Hej då hit och dit, men ändå hej. Vardagsregn . Saker som helt enkelt faller ner i huvudet ett tag fram över, ni vet där, där allt är upp-och-ner? the land down under. Hej då på svenska och snart hej upp-och-ner.

RSS 2.0