SydneyOh ja, nu befinner sig lilla Mikaela i den stora staden, i det stora landet, Sydney. Det kommer att bli 2 veckor av turistande, shopping, uteliv, tjejsnack och en massa kärlek. Det kommer bli underbart att komma bort ifrån det vardagsliv man faktiskt skaffat sig i Perth, och bort från alla avsked och sorgliga tillfällen. 2 veckor av bara lycka är vad jag siktar på, tillsammans med min egen Sydney-guide Mia.

Don't worry be happy

Jag har alltid varit värdelös på att släppa saker. Även fast jag alltid vill gå ett steg längre och hoppa in i nya miljöer så hatar jag att säga hej då. Förmodligen för att jag ständigt är överfylld med känslor till allt och alla, och inte håller så värst bra koll på det heller. Det verkar ju som Perth funkar bra, och nu ska lite av det trygga som finns springa långt bort härifrån.

I söndags var avskedsfest för alla ”gamla svenskar” på först Brisbane och sen vidare till Lackers, och hela kvällen satt jag och log över hur underbara alla är. I alkoholdimman skrevs dessa berusade ord:

De är ett lyckorus, för pirret ilar längs ryggraden och det slår extra hårt bakom revbenen. De sjunger högt i kör, och jag nynnar glatt i bakgrunden. Jukeboxen spelar don’t worry, be happy, och jag vet att ni gjorde Perth. Så tack.

Kort sagt så har människorna här gjort Perth till en bra stad, och jag kommer sakna dem och det sus de alltid lämnar efter sig.

Midsummer Eve

Mitt i hösten firade även vi Midsommar. Det var kanske inte lika svenskt, men vi hade en egen svensk flagga och det regnade ju utanför CJ och PJs lägenhet. Jag och Karin gjorde perfekta köttbullar, Robin gjorde baugette-laxar och hör och häpna, jag tror jag gillar sill.

Foton ifrån CJ.

Vinterlov

Idag klockan 18.45 avslutade jag terminens sista tenta.
Efter lite antecknings-feedback från Karin och en study session med Oscar var det inte konstigt att det kändes som en av de lättaste sakerna den här terminen. Detta innebär att nu är det vinterlov! Fem veckor utan plugg och två av de veckorna i Sydney, det kommer bli grymt.

Och ja, efter den här förtjänar jag inget annat en ett riktigt kreativ HD! Tack Robin! :)


Chase

Filmning hit, filmning dit. Nätstrumpbyxor, klackskor, svart smink och uppsatt lugg. Killars händer på rumpan, "Mikaela du måste vara sexigare" och att dansa framför kameran. Sena nätter, kalla nätter och regniga nätter. Well, no more.

Det har varit kul, kul, kul att fått vara med i Melissas film. Kanske inte så jättemycket för de där acting scenerna och iskalla nätterna ute, men mycket för dansen och ännu mer för filmproduktionen. Melissa, Subi och A.J är helt galna, filmen de gjort är helt sjukt snygg och proffsig. Så även om det gör ont att lyssna på min änglaröst och studera mitt uppsatta hår kan jag inte sluta kolla på filmen för att den ger mig så mycket filminspiration att jag vill sno allting och skriva mig som både director, D.O.P och editor. Lets.


Såpbubblorna spricker i en allegro melodiVarje gång så suddar vi ut dina konturer och allting bakom. Jag ritar några smutsfläckar på din näsa, mest för att ja ska få peka och skratta lite i smyg.

Men det är inte så mycket i smyg längre. För med dig så tappar jag hemligheterna ur tröjan, och när du ser det skrattar jag så mycket att såpbubblorna i magen spricker i en allegro melodi.

Till slut så kniper du ihop mina läppar och jag andas så mycket jag kan under en sekund.


Black Forrest och kalasmusik

Nu är det officiellt. Papperna är underskrivna, pengarna är betalade och lägenheten är vår. Så den 24 juni får vi nycklarna till vårt nya hem, då kan ni också få den nya brevadressen. Kommer bli lite underligt eftersom det är Karins och Henriks gamla lägenhet, typ den platsen jag spenderat mest tid på förrutom i min egen lägenhet. Vi ska köpa deras möbler dessutom, så blir det enklare med flytten. Jag frågade även lite snällt om jag kunde få köpa Karin och Henrik, bara för att ha kvar dem i lägenheten. Klart jag fick, men det kostade också: Karin 80 000kr och Henrik 1 hambrugare, 6-pack öl och massa Coca-Cola. Tror ja kanske skulle ha råd med Henrik, men det blir ju inte samma sak utan Karin, man måste ha båda!Efter att allt var klart med lägenheten gick Robin crazy och tyckte vi skulle fira med tårta. Så han köpte en halv, stor chokladtårta och tog hem. Vid vårt runda, lilla matbord satt vi sen och åt tårta, ritade figurer med sprutgrädde och lyssnade på kalasmusik, ett perfekt sätt att fira vår nya lägenhet på. Roligast var att Robin seriöst trodde att han kunde äta halva tårtan själv, efter en tredjedel var han spyfärdig!

Flyttfågel

Short, short update:

Wiihu, ja ska flytta! Från våran mysiga, men iskalla lägenhet till en lite finare, lite billgare lägenhet 10min längre ner på gatan.
Ska förmodligen flytta om två veckor, så ni, skicka inga brev nu! :)

framtid nästa

Ungefär fyra månaders jobbsökande och ingenting, och sen helt plötsligt från nowhere två jobb. Ja tack.

Så för en vecka sen var jag fortfarande arbetslös och sökande, tre dagar senare har jag två jobb och ytterliggare tre dagar senare har jag jobbat i 17,5 h. Ja, det blev lite galet där, efter fyra månader utan jobb säger man inte nej direkt.

Fre: 21.00 - 02.30
Lör: 22.30 - 05.30
Sön: 12.00 - 15.30 & 20.00 - 02.00

Så va ska jag jobba med då, nu när det inte finns något Konsum på kontinenten? Första jobbet är på ett nyöppnat café, Caffe Migliore, där ja ska göra kaffe, stå i kassan och servera, vilket innebär att ja ska lära mig göra kaffe. Yehej. Jobb nummer två är på en nattklubb, Library Nightclub, där ja står i nån av de fyra barerna och gör drinkar, serverar och dansar lite, precis som en bartender (fast det sista måste ja ju inte förståss). Så under helgen har jag nu lärt mig göra både kaffe och drinkar.
Gissa om jag är nöjd? Jag gillar att hamna i nya miljöer och tvingas omanpassa mig lite, varför försvann jag annars till Australien? Så med två helt nya jobb känner jag mig rätt obekväm och sen nöjd på grund av just det.

När saker förändras reflekterar man lite extra över sitt liv, vilket fick mig att tänka på att för snart ett år sen tog jag studenten. Helt sjukt! Jag skulle aldrig kunnat sett mig själv i Australien, i en egen lägenhet, med Robin, pluggandes film och jobba som barista och bartender. Nej. För ett år sen hade jag ju inte ens kommit underfund med att ja skulle söka till Berghs. För ett år sen yrade jag omkring på Stockholms gator och undrade vilken dum, vit klänning ja skulle köpa.

Det är lite konstigt hur man inte alls har nån koll på sin framtid, men jag gillar det !

RSS 2.0