More Masala

Fredag 14 Jan, Andheri, Marina Lines & Worli

Fredagen var mer eller mindre ett stort misslyckande. Dagens DVD var sönder, så vi försökte diskutera filmen med regissören Krishna DK utan att ens veta öppningsscenen. Taxituren tog 2h i hektisk traffik, men vi lyckades komma i tid till bion för att märka att filmen inte hade undertexter, även fast vi redan dubbelkollat. Så vi gjorde det tjejer gör bäst, drog till en lyxgalleria för lite late-night-shopping till elva på kvällen.

 

 

 

 

 

Lördag 15 Jan, Elephanta Island, Chowpatty & Malabar Hill

Efter en vecka var jag trött på blondinprat och långa taxiturer, så jag skippade morgonmötet och rymde tidigt med en färja till Elephanta Island. Där fanns grottor, tempel, statyer, stjälande apor och poserande vattenkvinnor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsatte vidare till Chowpatty till en gulligt stugliknande kyrka, St Teresa’s Church. På Chowpatty Beach jämförde jag för första gången indier med fiskmåsar. De flockas runt dig, lämnar dig aldrig ifred om dem inte bli ivägskrämda för att sen komma tillbakaspringandes. Förutom det så ville de alla vara modeller. Stranden var fullproppad med familjer, barn, drakar i luften, såpbubblor i vinden och män säljandes te ur en urna. Men ingen i simmandes förståss, för vattnet är giftigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Jain Temple trippade jag runt barfota, och i Banganga Tank var det fullt av tempel mellan husen, pilgrimsbad och munkar. Kamala Nehru Park samlade på kärleksparen och Hanging Gardens hade familjepicknickarna, och så mig på en liten gräsplätt.

 

 

 

 

 

 

Söndag 16 Jan, Sanjay Gandhi National Park

I Sanjay Gandhi National Park fanns den finaste indiska familjen som körde mig runt. Först var Kanheri Caves där jag blev runtguidad i 110 grottor. Familjen bjöd mig på indiska under, mat alltså, och släppte av mig bland lejon och tigrar där jag åkte på safari.

 

 

 

 

 

 

 

Hemma var tomt, och jag utan nyckel, så kvällen spenderades på Inorbit Mall med tjejerna där det shoppades.

 

Måndag 17 Jan, Basai

Nu började det roliga där vi fick vara med på tv och filminspelningar. Det började på Gulaal, en hög budget tvshow. Här fick flickorna männen på fall medan jag gjorde grovjobbet, med det var okej för jag vill inte komma in i industrin på det sättet ändå.

 

 

 

 

Vi hade en underbar lunch, sittandes på knä med literflaskor öl innan vi gjorde mer tvinspelning.

 

Efter manusfeedback från Suparn var vi på hemmafest hos skådespelaren Rahil i hans lyxkrypin. Efter en timma eller så var indiernas whiskeyflaskor redan tomma och det börjades talas om olaglig rök. Så vi tog en tumlande co-ordinator hem och lämnade på vår soffa.

 

 

 

 

 

Tisdag 18 Jan, Math Island

På väg till destinationen såg vi en död man bärandes på bård. I hamnen sniffade grisarna runt bland soporna och kaptenen kastade sitt skräp i vattnet. Färjan tog oss till Math Island där vi var på tv-inspelningen av Sanskar Laxmi, en helt ny tv-serie i staden. Tjejerna dreglade över en skådespelare/body dubble, och jag samtalade med ljudinspelaren och assistenterna.

 

Vi tog en paus från den indiska kulturen och hade en himmelsk italiensk lunch. Dagen avslutades med billig märkesshopping, där ett par Wrangler jeans kostade 180kr.

 

Onsdag 19 Jan, Goregaun

Dagens filmspelning var begränsad, så för att få se blev vi tvungna att vara med. Vi fick helt enkelt bli bollywood dansare i en stor-budget film. Först till kostymrummet för ett antal klänningsprovningar, och det är inte lätt för en europeisk Mikaela att komma i en liten indisk ”klänning”. Väl klädd skickade den assisterande regissören tillbaka mig, för att jag inte såg tillräckligt utmanande ut. Det slutade med att de sydde in mig i en sjöjungfru-klänning. Hår och smink gjorde mig till kameramaterial, och efter det fick jag dansa uppe i en trappa, bakom dansarna och dricka cocktails i ett loungerum.

 

 

Direkt vidare för filmmiddag med Suparn, där vi stannade för tjejprat resten av kvällen.

 

Torsdag 20 Jan,

 

Vi hade en tidig morgon för att hinna med lite ärenden innan dagens tv-inspelning. Visade sig att det var någon slags söndag och inget öppnade förrän elva eller så.

 

På den 280 episoden av Agale Janam Mohe Bitiya Hi Kojo (New Generation) fick vi smältas i en varm, men stor inomhus-utomhus-uppsättning.

 

 

Vi förberedde för helgen med manikyr och pedikyr för sisådär 200kr, inte illa.


Kommentarer
Postat av: Misha

Mickojeeela, så jävla vackra bilder! Mitt hjärta dör lite...

2011-01-21 @ 10:42:55
URL: http://endlessnessego.blogspot.com
Postat av: Martina

Underbara bilder ... Pyss och kang

2011-01-23 @ 12:12:51
Postat av: mamma

fantastiska bilder och en liten rebelisk dotter tror jag.. Skolka?!? Njut av dagen hjärtat. ta tillvara på tillfällena och följ din magkänsla!

I oändlighet.............

2011-01-24 @ 10:12:50
Postat av: Mikaela

Misha & Martina: Så ni är fina. Tackar !Mamma: Eh, rebellisk, inte alls. Jag skolkar bara när det lönar sig mer än det motsatta. Följer min magkänsla helt enkelt ;)

2011-01-25 @ 20:13:29
URL: http://vardagsregn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0