Varför är regnmoln mörkgrå?

Det började med vinden, som ryckte sönder trädet och kastade ner grenar på hennes balkong. De blandades med pingisbollarna som haglade ner från mörkret och studsade på räcket. När regnet började slå in genom fönstrerna och måla väggar och golv med regnpölar kunde hon inte sitta still längre. Även om hon gillade hur färgen tonade bort, men tänk så dyrt att ersätta. Efter att kämpat med fönstrerna och att ta in den torra tvätten som blivit blöt igen, satt hon på balkongen och plaskade med våta strumpor.

Med bilen drog hon på äventyr, i bilkö. För vattnet var över hjulen, och bilar tycker egentligen inte om att bada. När bromsarna slutade att fungera stannade de vid universitetet där studenterna sprang under böcker och färgglada tröjor. Vissa tog av sig sina flipflop och gick barfota i vattnet, för det verkade ju klyftigt. Själv hade hon det omtalade prickiga paraplyet, som inte hjälpte alls och vände sig åt fel håll gång på gång. På övervåningen var allt mörkt, taket hade regnat in, och vattenfallet över datorerna förstörde allt som inte borde förstöras i den byggnaden.

I trappan träffade hon vänner med dygnsurt hår och under ett litet tak pratade de om onödiga saker, på både svenska, norska och engelska. Två timmar efter det började slutade det. Solen hånskrattade med regnbågen, översvämningarna försvan och hon körde sakta hem igen och undrade över varför regnmoln är mörkgrå.

 

 

 

Fakta: 17-19 Jan 2010 var den längsta värmesträckan sen 1961, 3 dagar med 42°+. Perth Airport hade 100 dagar i streck utan regn, vilket är nytt record. Perth metro hade 79 dagar utan regn, vilket är det längsta sen 1975 (83dagar). Det regnade en dag under hela sommaren, 7 Feb 0.2mm, vilket gjorde det till det torraste sommaren sen 1876. Den kallaste dagen var det 20.3°. Nästa regn kom den 22 Mars med stormen, och blev den dyraste naturkatastrofen i Western Austrailia någonsin med hitills $203 000 000. 158,000 fastigheter blev utan ström, och var den allvarligaste stormen sen 1994.

Jepp, att bo i Australien är spännande.

 

PerthNow PerthNow2 Australia Government


Kommentarer
Postat av: Martina

Svar på förra frågan i inlägget.

När någon fråga vart du bodde svarade du: Hemmes mig ;-) Vart är det då ? Det står i telefonkatalogen ;-) Tänk vad det var lätt att lära dig det ;-)))) Fått paket från sverige än ?

2010-03-27 @ 17:57:23
Postat av: Mamma

jag är evigt tacksam att du och bilen inte råkade ut för något!!! Och att det värsta var att du fick blöta fötter. Om det prickiga paraplyt har avlidigt kan jag sända ett nytt. Må solen skina på dig och torka dina fötter och bilens bromsar!

Kramar i evghet

2010-03-29 @ 08:15:38
Postat av: Alex

Ooops my bad! :P

2010-03-29 @ 18:46:23
Postat av: mormor

Hej Mickan jag såg ovädret på webben är lycklig över att du inte blev skadad .Det va inga små hagel son rammla ner från himmlen .Va är en våt tå eller terasigt paraply???? när du är okay.

ÄLSKAR DEJ KRAM MORMOR.

2010-03-30 @ 09:40:13
Postat av: Mikaela

Martina: Eh, ja ville bara inte berätta sånt för vemsomhelt. Smart flicka vettu.Mamma & Mormor: Eh, jag klarar mig alltid! Även mitt superparaply! :D

2010-04-02 @ 14:49:01
URL: http://vardagsregn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0