På Zoo (min mest kreativa rubrik ever)Idag är en såndär dag då man bara vill dö lite, på alla sätt, men mest psykiskt. En oskön melankolisk dag när tankarna går åt fel håll. Får mig att sakna hemma lite, men inte mer än nödvändigt. Egentligen borde jag ta tag i plugg idag, men huvudet vill inte och framför allt inte jag, så istället ska jag göra en återblick till lovet.

Två soliga veckor lov där vi försökte sticka in lite miniupptåg och småutflykter, och en av de dagarna försvann jag till Perths Zoo med Kristy.Jag är egentligen inte alls förtjust i djur så jag vet inte riktigt vad jag tänkte, men det var faktiskt lagom kul att se lite australienska djur. Lagom.Måste ju säga att det djuret jag var mest exalterad över var ju såklart koalorna. För er som inte vet är jag sjukt road över det djurets fysik och levnadssätt. Kort sagt så äter koalorna eukalyptusblad som har en drogliknande effekt. Detta gör att de måste använda 80%  av sin energi, så mkt som vi människor använder till hjärnkapaciteten, till att smälta mat. Att de mestadels befinner sig i träden gör att de inte är lika utsatta för fara, och de inte behöver vara särskilt smarta. Därför har djurets hjärna krympt med tiden och är lika stor som en valnöt, men själva fästet/omfånget, kalla det vad du vill, kring hjärnan har inte gjort det. Alltså så är hjärnan till en viss del lös därinne. Resultatet är att koalan är halvt hjärndöd, befinner sig i ett zombieliknande tillstånd och endast äter och sover. Underbart tycker jag !


Men va fan nog om koalor.
Kristy däremot gillade aporna mest och jag gillade en av dem. En som definitivt borde gå till en frisör.


Annars den kända australiensiska kängrun

En enorm krokodil

Minipingviner

Och så det konstigaste djuret av alla

Kommentarer
Postat av: mamma

Vet hur det känns att när inspirationen till sutdierna inte infinner sig. Sitter just nu framför datorn och måste göra en hemtenta men jag gör avstickare hela tiden. Ser till min tröst att du forfarande har din humor i behåll.

For ever

2009-04-25 @ 12:13:56
Postat av: Alex & Pappa

Vilka fina bilder! Var det kul? Tänk att koaler kan vara så sega med en lös hjärna! Var fick du reda på det? Hälsningar från Schimpanserna!

2009-04-26 @ 11:08:27
URL: http://angsvagen.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Sis&Dad: Jag skrev faktiskt att det var lagom kul! Om ni vill kan vi gå dit när ni kommer hit :) Om koalorna läste jag i en bok om Australien som jag läste innan jag åkte hit.

2009-04-26 @ 18:24:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0